Kosthold i Eventyrberget barnehage

Sunn hverdagsmat og et variert kosthold er et godt grunnlag for god helse, og bidrar til at en får i seg de næringsstoffene en trenger. I Eventyrberget barnehage ønsker vi å tilby et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk.

I Eventyrberget ønsker vi å ha fokus på barn og kosthold. Det siste året har vi gjort en del grep, blant annet har vi opprettet avtale med lokal baker i forhold til brødleveranse. Denne endringen var utelukkende positiv, spesielt merket vi det på liten avdeling at appetitten og matgleden blant barna økte. Vi får også levert fiskeprodukter fra lokal leverandør, her bestiller vi blant annet varer fra når vi serverer varmmat, alt fra laks og torsk til fiskekaker med stor andel fisk. Frukt og grønt bestiller vi fra Bama og meieriprodukter blir levert av Tine.

Vi serverer også havregrøt og hjemmelaget musli til frokost flere dager i uken. Til fruktmåltider på ettermiddagen får barna alltid minst tre ulike frukt eller grønt sorter, og barna kan forsyne seg fra fruktskålen flere ganger.

I forhold til barnas bursdager så markerer vi dette i barnehagen, bursdagsbarnet får velge mellom smoothie, fruktspyd og fruktsalat som tilberedes i banehagen.